Normele specifice de securitate a muncii sunt reglementari ce trebuiesc respecate de fiecare companie care intreprinde lucrari de constructie sau consolidare.

Aceste norme fac trimite clara la asigurarea sanatatii si securitatii in munca si trebuie avute in vedere in momentul in care se da startul unui asemenea proiect.

Instruirea personalului de munca in cee ce priveste desfasurarea activitatii si manevrarea utilajelor este necesar a fi facuta la demararea lucrarilor, urmand ca fisele de lucru sa fie semnate de fiecare angajat in parte.

De asemenea, utilajele cu care se lucreaza trebuie sa nu prezinte uzuri si defectiuni care ar periclita integritatea sanatatii umane.

Autobasculanta se incarca si se descarca numai de catre cei investiti special pentru aceasta sarcina. Verificarea materialelor se face in timpul incarcarii acestora avand grija ca gabaritul si tonajul sa fie respectate, precum si dispunerea uniforma a incarcaturii. Dupa ce bena a fost asigurata si transportanta cu incredere catre santier, acesta se va descarca automat la comanda soferului, dupa ce s-a asigurat ca nu exista persoane in preajma locului de descarcare si nici linii electrice aeriene.

Mecanismele moderne ale autobasculantelor din proprietatea noastra constuie un mod mai eficace de desfasurare a muncii.  Datorita sistemelor hidraulice de ultima generatie, acestea executa descarcari rapide situate intre 25 si 45 de minute iar pentru incarcaturile dispuse liniar de-a lungul benei, partile laterale ale acesteia se vor desprinde, asigurand o buna stivuire a materialelor.